omega 3
omega-3

Omega-3

Lagersaldo:
722 st
Leveranstid:
Artnr:
890102

• Kosttillskott med högkoncentrerad Omega-3,
  D- och E-vitamin
• Vitals Omega-3 ger 1000 mg fiskolja per dagsdos

Omega-3 har bedömts så pass viktig för vår hälsa att det rekommenderas att alla bör äta fet fisk minst 3 gånger i veckan för att få i sig tillräckligt mycket omega-3. Vitalas Omega-3 är små, klara, 500 mg kapslar i en praktisk ask som är gjord för att du ska kunna låta den stå framme eller ta med på resan utan besvär.

Omega-3

Vår kropp kan inte själv producera omega-3 fettsyror och inte heller lagra dessa under någon längre tid. För dig som äter fet fisk mindre än tre gånger i veckan kan det vara bra med ett regelbundet tillskott. Omega-3-fettsyror är viktiga för många viktiga funktioner i kroppen och är bra för bland annat hjärtat. Båda fettsyrorna EPA och DHA bidrar till hjärtats normala funktion*.

Fiskoljan kommer från fisk som är vild och fångas i vatten kring haven i Sydamerika. Kapslarna innehåller även E-vitamin, en antioxidant som skyddar omega-3-fettsyrorna från nedbrytning och härskning. Vitamin E bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress. 

Dessutom är kapslarna berikade med vitamin D. Vitamin D bidrar till att bibehålla god muskelfunktion och normal benstomme samt bidrar till immunsystemets normala funktion. 

*En gynnsam effekt uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg EPA och DHA.

Rekommenderad dagsdos:

2 kapslar. Rekommenderad dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost. Tänk på vikten av en mångsidig, balanserad kost och hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn. Personer med ökad blödningsbenägenhet eller de som behandlas med blodförtunnande medicin bör vara försiktiga med att använda omega-3-fettsyror då det är känt att omega-3-fettsyror har en lätt blodförtunnande effekt. Därför bör du rådgöra med din läkare innan du tar produkten.

Innehåll per dagsdos:

Fiskolja
  Varav Omega-3 fettsyror
  Varav EPA
  Varav DHA

1000 mg
570 mg
300 mg
200 mg

Vitamin D

10 mikrogram 200%*

Vitamin E

12,8 mg 107%*

* av dagligt referensintag

 

Ingredienser:

Fiskolja (71%), gelatin (från nötkreatur), konsistensmedel (glycerol), vitamin E (D-alfa-tokoferol), antioxidationsmedel (blandade tokoferoler), vitamin D (kolekalciferol).

Kundomdömen